FAQ

Wie kan meedoen aan de veilingen op Veiling.nl?

Iedereen boven 18 jaar die zich inschrijft op het Platform kan meedoen met veilingen van Veiling.nl.

Moet ik betalen om mee te doen op de veilingen van Veiling.nl?

Gebruik van het Platform van Veiling.nl is gratis. Zo ook is het uitbrengen van biedingen op het Platform gratis. Alleen de bieder met het hoogste bod betaalt de koopprijs van het product of arrangement.

Hoe lang kan ik op een kavel bieden?

Het is mogelijk biedingen op een kavel te plaatsen tot de sluitingstijd van een veiling. Om iedere bieder een eerlijke kans te geven wordt de veiling verlengd door iedere bod die minder dan 3 minuten voor afloop van een veiling wordt geplaatst. De 3 minuten verlenging gaat in op het moment dat het laatste bod is geplaatst.

Wat moet ik doen als ik een veiling heb gewonnen?

Als u de hoogste bieder bent na afloop van de veiling heeft u de veiling gewonnen. U ontvangt per email instructies om de koop af te ronden. In de email vindt u tevens de betalingsinstructies en informatie over transportmogelijkheden.

Hoe kan ik in contact komen met Veiling.nl

Veiling.nl is principe alleen via de contactpagina van Veiling.nl bereikbaar. Alleen voor spoedeisende vragen kunt u Veiling.nl bereiken op: Telefoon: +31(0) 88 999 99 33

E-mail (bevestiging) en/of nieuwsbrief niet ontvangen?

Lees onze uitleg over spamfilters

Heeft u de e-mail bevestiging(en) en/of nieuwsbrief niet ontvangen, maar heeft u uzelf al wel als abonnee opgegeven? Dan kan het zijn dat de e-mail is tegengehouden door uw spamfilter, omdat die te strak staat afgesteld. Hoe is dit op te lossen?

Uitleg Spamfilters

Steeds meer internetproviders filteren het e-mailverkeer. Berichten komen dan in een spamfolder in uw e-mailprogramma terecht. Wij adviseren u om de instelling in uw e-mailprogramma aan te passen.

Algemeen

Controleer of de standaardinstellingen van uw e-mail programma of anti-spam software niet te 'strak' zijn afgesteld.

Outlook / Outlook Express gebruikers:

 

 1. Kies ‘Wizard Regels’ in het menu Extra.
 2. Klik in het vak Regels in de volgende volgorde toepassen op Lijst van uitzonderingen.
 3. Klik in het vak Beschrijving van de regel op Lijst van uitzonderingen.
 4. Klik op Toevoegen.
 5. Voer @veiling.nl in als nieuwe uitzondering. De e-mail van Veiling.nl zal voortaan in uw "Postvak in" worden bezorgd.

Of

 1. Kies ‘acties’ in het menu Extra.
 2. Klik in het vak ‘ongewenste e-mail’
 3. Klik ‘Ongewenste e-mail’ van de regel op Opties
 4. Klik ‘Veilige afzenders’
 5. Klik ‘Toevoegen’ en voer @veiling.nl in als veilige afzender en klik op OK.

Live/Hotmail gebruikers:

Controleer de "Ongewenste e-mail" folder. Als u daar een e-mail van Veiling.nl aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop "Geen ongewenste e-mail" onderaan het bericht. De e-mail van Veiling.nl zal voortaan in uw "Postvak in" worden bezorgd.
U kunt eventueel ook nog de volgende aanpassing maken:

 1. Ga naar uw "Postvak in"
 2. Klik op 'Instellingen" (naast de Help link)
 3. Klik op "Bescherming tegen ongewenste e-mail"
 4. Selecteer "Veilige lijst"
 5. Voer het domein @veiling.nl in
 6. klik op "toevoegen"

Yahoo gebruikers:

Controleer de "Bulk" folder. Als u daar een e-mail van Veiling.nl aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop "Not Spam" onderaan het bericht. De e-mail van Veiling.nl zal voortaan in uw "Postvak in" worden bezorgd.

Gmail Users:

Controleer de "Spam" folder. Als u daar een e-mail van Veiling.nl aantreft, selecteert u het bericht en klikt u op de knop "Not Spam" of "Geen Spam" . De e-mail van Veiling.nl zal voortaan in uw "Postvak in" worden bezorgd.
Als de e-mail van Veiling.nl na deze aanpassing nog steeds is geblokkeerd, zult u contact moeten opnemen met uw internetprovider met het verzoek om de berichten afkomstig van Veiling.nl voortaan gewoon te bezorgen.

Reserveprijs

De kavels zijn voorzien van een reserveprijs. Een reserveprijs is de niet zichtbare minimumprijs waarvoor de kavel verkocht zal worden. Als de veiling eindigt en de reserveprijs is niet behaald, dan is de kavel niet verkocht. Indien u het hoogste bod heeft op een kavel met een reserveprijs, en het bod ligt onder de reserveprijs dan krijgt u aan het einde van de veiling te zien dat de kavel toch niet verkocht is. 

Is het mogelijk om me te registreren met een Belgisch adres op Veiling.nl

Het is voor personen woonachtig in België nog niet mogelijk om mee te bieden op onze veilingen. Onze leveranciers leveren vooralsnog alleen aan adressen in Nederland.

Recent bekeken